Christmas Sessions, 24. november

The Christmas Sessions spiller swingversjoner av kjente amerikanske julesanger. Med Gro-Marthe Dickson i front fremfører orkesteret sine favoritter av populære juleklassikere. Med utgangspunkt i 60-tallets legendariske innspillinger med rett dose cool og swinging christmassongs og titler som «I’ll be home for Christmas», «Sleigh Ride» og «Have yourself a merry little Christmas» kan musikken plasseres på den øverste hylle av crooner-jazz.» 
 
 
Gro-Marthe Dickson - vokal
Anders Aarum - piano
Andreas Dreier - kontrabass
Magnus Sefaniassen Eide - trommer 

Terje Dyruds kvartett , 27. oktober


Fire middelaldrende menn i «sin beste alder» med mer enn 220 års samlet musikkerfaring, utgjør Terje Dyruds Kvartett. Bandet byr på en god variasjon mellom swing og roligere og mer avslappet musikk, og de prøver å få fram den gode stemningen på sine konserter. Det som kjennetegner bandet er først og fremst de gode og drivende soloene, men også det stabile kompet. 
Kvartetten består av: 
Terje Dyrud – Gitar, Bjørn Svendsen – Kontabass, Magne Henriksen – Vibrafon og Finn Torgersen – Trommer.

Vika Band , lørdag 29. september


Vika Band består av 7 herrer som spiller Gla' Jazz !

Det kan sies å være like mye selve stemningen, som musikken fra New Orleans i midten av forrige århundre. Noen kaller musikken “gla’jazz” og andre igjen sier “Dixieland”. Begge deler er musikk slik den ble spilt midt på 50-tallet. Da ble gamle NewOrleans-musikere ble hentet ” frem fra glemselen” som en motvekt til datidens “moderne jazz”. Gla’jazz har festet seg i folkets bevissthet som “ekte” jazz, det vil si musikk som nytes enten på dansegulvet, eller lett tilbakelent med noe godt å drikke, slik de gjorde det på de brune barene i New Orleans.

Vika Band har en sound vi synes passer vår besetning, det er selvfølgelig like mange meninger om lyd-uttrykk som det er jazz-elskere, men nå har du jo muligheten til å bedømme selv…. Vi er musikere som er virkelig glad i den musikken vi spiller, og ønsker at de som velger å låne øret til oss, får den samme opplevelsen som vi har, for: gla’jazz/swingjazz sprer glede. Og rykker i dansefoten, blir vi ikke forundret ……. Fullt dansegulv er viktig for oss, det er et signal om at folk trives, og da gjør selvfølgelig vi også det. Likefullt synes vi at når vi kan ha en kirkekonsert, og høre lyden av hender og føtter som holder takten, så er det minst like moro å spille på denne arenaen.

Ja, for det er nemlig slik at Gla’jazz passer inn på de fleste arenaer…! Det ligger da i navnet? Gla’ jazz
Music with Z, lørdag 25. august

Music With Z

- en hyllest til Monica Zetterlund

Music with Z er en hyllest til det svenske jazz-ikonet Monica Zetterlund (se bilde). Bandet, med vokalist Gro Bjørnnes i front, fremfører sine favoritter fra den svært omfangsrike Zetterlund-katalogen. En konsert med Music with Z er en reise i Monica Zetterlunds kontrastfylte liv og karriere. Dette kommer til uttrykk i melankolien i de svenske folketonene og livsgleden i musikal, kabaret og evergreen-repertoaret. I sine personlige, drivende, energiske og lyriske tolkninger fanger Music with Z lyden og stemningen av en æra, for mange gullalderen i skandinavisk jazz.

 

Besetning:

Gro Bjørnnes - vokal

Frode Kjekstad - gitar

Andreas Dreier - kontrabass

Magnus Sefaniassen Eide - trommer